Provedba projekata “Aktivni u trećoj dobi” i “Aktivirajmo se u mirovini!”

28 listopada , 2020, 3:46 pm

U tijeku je provedba projekata “Aktivni u trećoj dobi” i “Aktivirajmo se u mirovini!” čije su projektne prijave podnijete na Natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu. Sredstva koja su odobrena nositeljima projekta dodijelilo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Podrška se odnosi na organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija i slično namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama. Socijalno osjetljive skupine u ovim projektima su osobe treće dobi sa područja općina Kloštar Podravski i Pitomača, koje će putem aktivnosti projekata steći nova znanja i vještine za korištenje u svakodnevnom životu, te će se postići socijalna inkluzija osoba treće dobi.

Nositelj projekta naziva “Aktivirajmo se u mirovini!” je Udruga matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski. Projekt se provodi u suradnji s Općinom Kloštar Podravski, koja je osigurala dodatna sredstva u iznosu od 5.000,00 kuna i prostor za izvođenje radionica. Dobivenim sredstvima omogućeno je uspješno održavanje aktivnosti koje uključuju radionice tjelovježbe, edukacije iz područja informatičke pismenosti i zbornog pjevanja, nabavu potrebne opreme za provedbu radionica tjelovježbe i informatičke pismenosti te su osigurane naknade za izvoditelje radionica. Provedba projekta ukupno traje 5 mjeseci.

Nositelj sljedećeg projekta pod nazivom “Aktivni u trećoj dobi” je Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača. Projekt se provodi u suradnji s Općinom Pitomačom, koja je osigurala prostor za potrebe provođenja aktivnosti radionica tjelovježbe. Preostale aktivnosti koje se provode u sklopu projekta su radionice sviranja tambura, sviranja harmonike i nabava potrebne opreme za provedbu navedenih radionica. Sredstvima projekta još su osigurane naknade za izvoditelje radionica i plaća novo zaposlene osobe kao voditelja projekta. Provedba projekta ukupno traje 4 mjeseca.

Zahvaljujući ovim projektima postoje sadržaji, za navedene osobe treće dobi, kojima mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme i uz to naučiti nešto novo, zbog toga su sudionici radionica veoma zadovoljni.

Na fotografijama ispod možete vidjeti kako se izvode radionice te logo navedenih projekata.