Raspisan Javni poziv za podnošenje prijava srednjih škola za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“

10 veljače , 2021, 9:59 am

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“. Mogu se prijaviti srednje škole različitih vrsta programa obrazovanja (strukovne, gimnazije, umjetničke). Škola prijavljuje skupinu od 10 (deset) do 30 (trideset) učenika/ca (razred ili grupa učenika) s nastavnikom/com koji će biti voditelj/ica projekta.

Rok za podnošenje prijava je 25. veljače 2021. godine do 16 sati.

Projekt će se provoditi u školskoj godini 2020./2021., a odabrane srednje škole bit će uključene u njegovu provedbu (maksimalno 10 škola). Provedba Projekta podrazumijeva sudjelovanje u interdisciplinarnom obrazovnom programu prikladnom za sve oblike srednjih škola kojem je cilj promicanje građanskog praćenja nad javnim financijama kroz korištenje javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, s ciljem upoznavanja učenika i učenica s kohezijskom politikom Europske unije.

Po završetku Projekta nagrada za školu čiji rad bude ocijenjen najboljim je sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2021.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu, ukoliko će epidemiološke mjere biti takve da će putovanja biti dopuštena te da se zdravlje i sigurnost učenika/ca ne dovodi u opasnost. U slučaju nemogućnosti sudjelovanja na Europskom tjednu regija i gradova 2021. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će osigurati zamjensku nagradu.

Prijave za sudjelovanje u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na sljedećoj poveznici.

Izvor: MRRFEU