Svečano dodijeljeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava općini Pitomača i Špišić Bukovica za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021.

15 srpnja , 2021, 1:31 pm

Dana 14. srpnja u Zagrebu, održana je svečana podjela Ugovora o dodjeli financijskih sredstava u sklopu javnog poziva općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti koji je objavio Središnji državni ured za demografiju i mlade. Cilj ove mjere je osigurati rad dječjih vrtića koji bi zadovoljio potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi.

Općini Pitomača i Općini Špišić Bukovica dodijeljena su maksimalna sredstva po prijavitelju na poziv u iznosu od 220.000,00 kuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini. Ulaganjem u demografske mjere i usluge usmjerene na obitelji i djecu dugoročna su društvena investicija i najvažniji temelj našeg društva, stvarajući time uvjete i pozitivno okruženje za ostanak, ali i doseljavanje u ruralne i manje naseljene općine.

Obje projektne prijave izradila je tvrtka DRAFT d.o.o. u suradnji s Općinama.

Izvor: Središnji državni ured za demografiju i mlade