SVEČANO URUČENI UGOVORI O DODJELI FINANCIJSKIH SREDSTAVA OPĆINAMA REPUBLIKE HRVATSKE ZA ODRŽAVANJE I RAZVOJ PREDŠKOLSKE DJELATNOSTI U 2022.

1 travnja , 2022, 1:36 pm

Dana 31. ožujka 2022. godine održano je svečano uručivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske koje su ostvarile pravo na financiranje programa prijavljenih na temelju „Javnog poziva općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini“ koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Općine Pitomača i Općina Špišić Bukovica ostvarile su pravo na financiranje u iznosu od 220.000,00 kuna za Dječji vrtić „Potočnica“ i Dječji vrtić „Čarobna šuma“. Ugovore su potpisali općinski načelnici Željko Grgačić i Hrvoje Miler. Općina Kloštar Podravski ostvarila je pravo na financiranje u iznosu od 159.500,00 kuna za Dječji vrtić „Igra“ – PO Kloštar Podravski, a Ugovor je potpisan od strane općinskog načelnika Siniše Pavlovića.

Odobrenim financijskim sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade doprinijet će se postizanju što većeg institucijskog zbrinjavanja djece predškolske dobi na području općina s potpomognutih područja, a posebno manje naseljenih i ruralnih područja Republike Hrvatske u kojima nedostaje i/ili je slabo razvijena institucionalna podrška za djecu rane i predškolske dobi.