U e-savjetovanju Program potpora za poticanje djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja za 2022.

22 ožujka , 2022, 8:04 am

Slika /slike/Priopcenja/wood-g1bfc63712_1920.jpg

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je u postupak elektronskog savjetovanja Prijedlog Programa dodjele potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Republike Hrvatske za 2022. godinu, vrijedan 30 milijuna kuna.  
 
U okviru ovoga Programa dodjeljivat će se bespovratna sredstva za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te za sudjelovanje na sajmu ili izložbi.
 
Intenzitet potpore je 70% od ukupno prihvatljivog troška, a najviši iznos po korisniku je milijun kuna za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja i proizvodno-poslovni objekt dok je taj iznos 200 tisuća kuna za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te 350 tisuća kuna za sudjelovanje na sajmu ili izložbi. Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200 tisuća eura u tekućoj fiskalnoj godini te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.
 
Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je do 25. ožujka 2022. i dostupno na poveznici.

Izvor: poljoprivreda.gov.hr