U Općini Špišić Bukovici postavljena koso podizna sklopiva platforma

21 veljače , 2019, 1:30 pm

U zgradi Općine Špišić Bukovice u ulici Vinogradska 4 postavljena je koso podizna sklopiva platforma (element pristupačnosti za savladavanje visinske razlike) te će uskoro biti spremna za upotrebu.

Zgradi Općine zbog svoje važnosti i djelovanja kojima se ostvaruju javne potrebe nužno je potrebna platforma kako bi se omogućio pristup osobama s invaliditetom kojima je dosad bio onemogućen. Radovi postavljanja platforme vršili su se unutar zgrade Općine u Špišić Bukovici uz stubište. S obzirom na važnost i značajnost objekta postavljena koso podizna sklopiva platforma će svim osobama s invaliditetom osigurati jednostavan i siguran pristup prvom katu zgrade Općine kako bi bez ikakvih prepreka mogli pristupiti prvom katu zgrade i koristiti usluge ureda koji se tamo nalaze.

Potrebna sredstva za postavljanje koso podizne sklopive platforme omogućilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja temeljem prijave projektnog prijedloga na Javni poziv

za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018. Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo je Općini Špišić Bukovici sufinanciranje u iznosu od 50.000,00 kn.