Uspješno pripremljen projekt ”Drava route-pitomačka dionica”

18 srpnja , 2016, 12:41 pm

Projektni prijedlog pod nazivom ”Drava route-pitomačka dionica” pripremljen od strane DRAFT-a za Općinu Pitomaču,  odobren je na natječaju Hrvatske turističe zajednice za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima za potpore u 2016. godini.

Projekt ”Drava route-pitomačka dionica” doprinijet će poticanju konkurentnosti i unaprjeđenju razvoja primarnih turističkih proizvoda te jačanju kontinentalnog turizma i prepoznatljivosti Virovitičko – podravske županije i općine Pitomače kao cikloturistike destinacije  na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Unapređenjem infrastrukture (poput tematskih bike parkova/područja, markiranih ruta i staza, smještaja i ugostiteljstva, mjera sigurnosti, niza natjecanja) radi promocije i razvoja cikloturizma, projektom će se omogučiti kontinuirani razvoj integralnih turističkih proizvoda koji povezuju cikloturizam s pustolovno-sportskim turizmom, enogastronomskim, kulturnim ili ekoturizmom.

Aktivnosti projekta se sastoje od izrade brošure s kartom staze te postavljanja info table na početku i kraju staze Drava route kao i putokaza same biciklističke rutu. Urediti će se prilazna staza na odmorištu Eko centar „Banov brod“, gdje će se izraditi drvena nadstršnica s pripadajućima sadržajima za relaksaciju svih posjetitelja.

Navedene aktivnosti izvoditi će se kako bi se osigurale konkurentske prednosti kojima će se, kako područje općine Pitomača, tako i cijela regija, istaknuti na tržištu ponude te privuči što veći broj posjetitelja uz produženje boravka i povećanje turističke potrošnje, a sve u cilju da se kroz razvoj zelenog i ekološki prihvatljivog oblika turizma zadovolje potrebe turista i unaprijedi razvoj lokalne zajednice i šire regije.

Ukupna vrijednost projekta sufinanciranog od strane Hrvatske turističke zajednice iznosi 108.787,50 kn, a s obzirom na maksimalni iznos sufinanciranja od 50%, projektu ”Drava route-pitomačka dionica” odobreno je 50.000,00 kn.

cfacacd49e5d7f31906268c9f473df6a