VESLAJ, PLOVI, I DRAVSKI PIJESAK ULOVI! KANUING NA DRAVI

3 srpnja , 2020, 2:44 pm

Živimo u prekrasnom krajoliku Podravine, a Drava je naša vječita inspiracija i utjeha. Kad život pritisne, brige i stres naviru, za Podravce postoji logično rješenje – na Dravu. Bilo to pecanje, šetnja uz rijeku, bicikliranje, bućkanje u hladnoj vodi ili pak vožnja različitim plovilima, potpuno je svejedno, jer biti na vodi i uz vodu, liječi.

I Vi možete isprobati i osjetiti ovo čarobno iskustvo mira i spokoja putem plovidbe u kanuu po moćnoj rijeci koristeći vlastitu snagu i vesla. 

Kanuing je prvenstveno promotivnog karaktera kako bi što većem broju ljudi pokazali ljepote Drava, ali vožnja ima i natjecateljski karakter jer mjerimo vrijeme i nagrađujemo najbrže ekipe prigodnim nagradama, no ipak, najvažnija je sama vožnja i užitak boravka u prirodi.

Drava na ovom dijelu nije poštivala hrvatske i mađarske zemljišne knjige nego je išla svojim putom pa ćemo tijekom vožnje tri puta prelaziti mađarski teritorij. Vidjet ćemo i koloniju bregunica, najmanjih predstavnica lastavica koje svoje nastambe buše u strmim obalama Drave. Proći ćemo uz nekoliko pješčanih sprudova čiji pijesak sadrži sitne čestice zlata. Ako Vam se posreći, možda i Vi nađete koje zrnce zlata kako su ih nekada nalazili dravski zlatari.


VAŽNE OBAVIJESTI O KANUINGU:
KOTIZACIJA PO OSOBI: 50 KN
Kao valjana prijava za kanuing smatra se uplata kotizacije od 50 kn po osobi na račun:
DRAFT, Ljudevita Gaja 26/I, 33405 Pitomača
IBAN: HR2424120091141004091
sa naznakom „za kanuing-naziv ekipe“, i slanje kopije te uplate na mail adresu info@draftdoo.hr. Prilikom slanja kopije uplatnice, napišite nam mjesto od kuda dolazite te koje Vam veličine majica trebamo osigurati.

Rok za uplatu kotizacije je petak 10. srpnja 2020. do 12 sati.

KOTIZACIJA UKLJUČUJE:

  • jelo na imanju Karlovčan prije početka kanuinga (roštilj ili riba, prilog i desert)
  • jelo na izletištu Križnica nakon završetka kanuinga (pečena riba i gulaš)
  • majice za sudionike
  • nagrade za najuspješnije ekipe
  • voda za piće na startu
  • prateći čamac
  • za prvih 7 prijavljenih ekipa osigurali smo kanue, prsluke i vesla


KOTIZACIJA NE UKLJUČUJE:  Vaša naručena pića na imanju “Etno kuće obitelji Karlovčan, i pića koja naručite na cilju – izletištu Križnica

SATNICA:
10.30h dolazak vlastitim prijevozom na Etno imanje Karlovčan u Brodiću (Općina Ferdinandovac, Koprivničko-križevačka županija) i razgledavanje imanja

11:00 jelo

11:30 polazak prema startu na Dravi (kod „skele kaj navek stoji“ na Brodiću)

12:00 start

13:00-14:00 dolazak na cilj

14:00 jelo

14:30 dodjela nagrada

15:00 veliki skok

16:00 povratak kombijem do imanja Karlovčan po vozila

PRAVILA NATJECANJA i PONAŠANJA:

Natjecanje kreće u 12 sati s Brodića. Start je organiziran na način da kreće jedan po jedan kanu, a svakome od njih se bilježi početno vrijeme. 

U natjecanju mogu sudjelovati kanui s 3 člana posade. Oni s jednim ili dva člana mogu nam se pridružiti u natjecanju ako žele ili se mogu samo rekreativno voziti.

Po dolasku na cilj kod Križnice, također se bilježi vrijeme svakog kanua i ona ekipa koja je u najkraćem vremenu prešla cijelu stazu, pobijedila je.

Na Križnici nas čeka jelo i druženje te simbolični skok u Dravu sa svim sudionicima manifestacije „Veliki skok“ koja se održava s ciljem promocije rijeke Drave te njenog očuvanja.

Tijekom boravka u prirodi sjetimo se one rečenice: “ČOVJEČE, U PRIRODI OSTAVI SAMO TRAGOVE SVOJIH STOPA”, a mi bi dodali i valove na vodi. Dakle, molimo Vas da sav otpad za koji ste odgovorni, uzmete sa sobom i odložite ga u spremnik za isti. Također, nemojte uznemiravati naše životinjske prijatelje jer su oni najsretniji kada ih samo gledamo, pozdravimo i pustimo da odu kamo su naumili.

U slučaju jakog sunca preporučujemo nošenje šešira, sunčanih naočala te lagane i prozračne odjeće.


NAPOMENE:

SVI SUDIONICI VOZE NA VLASTITU ODGOVORNOST.

UPLATOM KOTIZACIJE SUDIONICI PRIHVAĆAJU UVJETE OSLOBAĐANJA OD BILO KAKVE ODGOVORNOSTI ORGANIZATORE KANUINGA.

  • Nošenje prsluka tijekom plovidbe je obavezno za sve sudionike
  • Kao sudionici u plovidbi obratite posebnu pozornost na vlastitu sigurnost kao i na sigurnost ostalih sudionika.
  • Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve nesretne slučajeve tijekom plovidbe niti za djela učinjena od strane sudionika prema trećim osobama.

ORGANIZATORI:

Turistička zajednica općine Pitomača i DRAFT d.o.o. u suradnji sa Turističkom zajednicom područja Dravski peski, Turističkom zajednicom Grada Đurđevca te imanjem „Etno kuće obitelji Karlovčan“.

Kontakt za informacije: 098 367 581

Link: https://tourism-pitomaca.hr/veslaj-plovi-i-dravski-pijesak-ulovi-kanuing-na-dravi/