Vrijedne ruke pomoći – održana početna konferencija

25 veljače , 2019, 8:33 am

U prostorijama Općine Pitomača u utorak, 19. veljače 2019. održana je početna konferencija projekta „Vrijedne ruke pomoći“, u sklopu kojega će se zaposliti 15 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina.

Riječ je o projektu koji se provodi u sklopu programa “Zaželi”. Zaposlene će žene, kroz 24 mjeseca, skrbiti o najmanje 60 korisnika s područja Pitomače i Špišić Bukovice. Projekt je vrijedan 2,4 milijuna kuna i u potpunosti je financiran sredstvima iz EU fondova. Nositelj je Općina Pitomača, a partneri na projektu su Općina Špišić Bukovica, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb.

Glavni cilj projekta je teško zapošljivoj skupini žena osigurati dodatna znanja i vještine te poboljšati kvalitetu života starijih i nemoćnih osoba. Tako će 15 gerontodomaćica, 11 iz Pitomače i 4 iz Špišić Bukovice, brinuti o starijim i nemoćnim osobama pomažući im u svakodnevnim poslovima. Ženama će biti osigurana i oprema za rad, odjeća, obuća i bicikli, a korisnicima mjesečna pomoć u iznosu od 200 kuna za namirnice, lijekove i higijenske potrepštine.