Zaklada Slagalica odobrila dva projektna prijedloga

20 lipnja , 2017, 10:48 am

Tvrtka DRAFT d.o.o. izradila je dvije prijave na natječaj “Naš doprinos zajednici” koji je Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice raspisala u travnju ove godine te su svakom projektnom prijedlogu odobrena financijska sredstva od maksimalnih 10.000,00 kuna.  

Prvi projektni prijedlog izrađen je za Likovni klub ”DUGA” Pitomača pod nazivom ”Put od slikovnice do knjige”, a njime su planirane aktivnosti koje se odnose na uređenja pročelja  zgrada u vlasništvu Općine Pitomača u kojima je smješten dječji vrtić ”Potočnica”  i Knjižnica i čitaonica Pitomača. Predloženom akcijom i nadahnutim rješenjima članova Kluba omogućit će se atraktivniji prostor u lokalnoj zajednici. Vrijednost apliciranih projektnih aktivnosti iznosi 14.000,00.

Druga uspješna prijava izrađena je za Udrugu vinogradara i voćara ”Sveti Ivan” Špišić Bukovica pod nazivom ”Izgradnja i uređenje Vidikovca Sveti Ivan”. Projektne aktivnosti se odnose na izgradnju i uređenje vidikovca kojim će se oplemeniti prostor na lokalitetu dodatnim sadržajem  i osigurati ugodniji boravak u prirodi cjelokupnom lokalnom stanovništvu i svim posjetiteljima. Vidikovac će služiti i kao mjesto na kojem će se voditi briga o zaštiti prirode, te će doprinijeti podizanju svijesti lokalne zajednice i obogaćivanju sadržaja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 15.000,00 kuna.

crtanje po zgradi