Započeli radovi u sklopu projekta „Spektar“

29 srpnja , 2021, 1:21 pm

Ovih dana, u okviru projekta „SPEKTAR“, započela je obnova i rekonstrukcija zgrade stare škole u Pitomači čime će ona dobiti novo ruho i novu funkciju, i to funkciju ustanove za pružanje socijalnih usluga u zajednici.

Radove provodi zajednica ponuditelja koju čine tvrtka Komfort d.o.o. iz Zagreba i obrt “Duga” iz Pitomače. Ovim radovima izvršit će se temeljna rekonstrukcija objekta te preurediti 21 infrastrukturna jedinica koje će se koristiti za pružanje socijalnih usluga u svrhu deinstitucionalizacije. Infrastrukturne jedinice unutar objekta opremiti će se sa suvremenom opremom namijenjenom za cjelovito pružanje socijalnih usluga, a provedba cijelog projekta će trajati 30 mjeseci.

Nositelj projekta je tvrtka Draft d.o.o. zajedno s partnerima Općinom Pitomača, Općinom Špišić Bukovica i Općinom Kloštar Podravski. Financijska sredstva ukupne vrijednosti od 8.049.674,37 kuna osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te posredničkog tijela razine 2 Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.